Fysik

Newton

26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej

Et lod på 7,8 kg hænges op i en snor. Snoren har en brudstyrke på 75N.

Kan snoren bære loddet?

F=m*g

F=7,8kg*9,82 m/s2=76,59 N

Er det ikke rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jo, altså kan snoren ikke holde.


Svar #2
26. august 2008 af nunu1989 (Slettet)

Mange tak...


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2010 af poshi (Slettet)

 Hvor får du 9,82 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2010 af Freeclimber (Slettet)

g=9,82, altså gravity :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2010 af poshi (Slettet)

 Tak! :) Hvilken en af Newtons læresætninger bruges så her? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af Daniel TA (Slettet)

#5 Newtons anden lov der er formuleret på flere måder, her bruges:

F=ma

hvor a er accelerationen af legemet med massen m.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juli 2019 af redont (Slettet)

Hvad med de 75N?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2019 af ringstedLC

#7:

\begin{align*} 76.59\text{ N} &> 75\text{ N} \end{align*}

og derfor knækker snoren.


Skriv et svar til: Newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.