Matematik

funktion

26. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Denne skal jeg løse uden lommeregner. Men hvordan gør jeg?

Opgaverene lyder f.eks således:

1) Tegn grafen for den linære fuktion f, for hvilken DM(f)= [-8,4], f(2)=-3 og f(-3)=4. Bestem en forskrift for f. Angiv f(-1), og løs derefter ligningen f(x)=-1.


Okay så... Ved ikk om jeg helt har forstået.

Men a=-1,4 ? og b=8,4?

Og så hedder det: f(ax+b), hvor x=-1.

altså f=(-1,4*-1+8,4)?

og hvad så med f(x)? ;S Puuh jeg synes det er svært
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af mathon

y = f(x) = -1,4x +(-0,2) = -1,4x - 0,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af mathon

f(-1) = -1,4*(-1) - 0,2 = 1,2

f(x) = -1,4x - 0,2 = -1

hvoraf
1,4x = 1-0,2 = 0,8
x = 0,8/1,4 = 8/14 = 4/7


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af mathon

i 1)

bruges to-punktsformlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

hvor
(x,y) er det variable punkt på linjen
og
(x1,y1) og (x2,y2) er de to fixpunkter

(y-(-3))/(x-2) = (4-(-3))/(-3-2)

(y+3)/(x-2) = 7/(-5) = -1,4

y+3 = -1,4*(x-2)

y = -1,4x + 1,4*2 - 3

y = -1,4x -0,2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af mathon

dvs.
linjestykket
y = -1,4x - 0,2, med restriktionen x € [-8;4]


Svar #5
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ppuuh, undskyld ejg er bare ikke helt med på, hvad der er hvad her.

Hvor´er de 0,2 fra i stykket y = f(x) = -1,4x +(-0,2) = -1,4x - 0,2? Og er det forskriften for f?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2008 af mathon

alernativt når a = -1,4 kendes:

y = -1,4x + b
og

y = -1,4x + b, som ved indsættelse af (-3,4)
giver
4 = -1,4*(-3) + b
4 = 4,2 + b
b = 4-4,2 = -0,2


Svar #7
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

årh okay ! Tusind tak !


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.