Matematik

Ret, Tak :)

27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

Den her opgave gør mig sindsyg.! Den er virkelig svær, please en eller anden HJÆÆLPP !

En bordtennisbold kan i en kamp have en fart på 170 km/t. Farten kan beregnes efter følgende formel:

F= 3,6÷t = F= s÷t.

F= Farten målt i km/t

s=strækningen bolden bevæger sig målt i m.

t= Tiden målt i sek.

a) Beregn farten F, når strækningen s=3,7 m og tiden t=0,1 sek.

- Jeg har regnet den ud på den her måde: 3,7÷0,1 = 37 m/s.

b) Beregn tiden t, når strækningen s= 5,8 m og farten F = 140 km/t.

- her er min udregning:

F=140 km ÷ time = 140·1000m÷3600sek=38,8 m÷s.

38,8 m ÷ sek = 5,8 m ÷ t / ·t

38,8 m ÷ sek · t = 5,8 m ÷ t ·t / : 38,8 m÷sek. 

38,8 m÷sek ÷ 38,8 m÷ sek · t = 5,8 m ÷ 38,8 m ÷ sek 

t= 5,8 m ÷ 38,8 m÷sek. 

t= 0,149 

t= 0,149 m÷1 · sek÷m 

t= 0,149 

Det var b. Men så er der c) og det er den som jeg ikke kan finde ud af, at lave. Den lyder sådan her:

c) Beregn stækningen s, når farten F er 100km/t og tiden t= 0,23 sek.                                                                                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

a og b er korrekte. Dog kunne b'eren regnes på en langt lettere måde (lærer du på gym). Kan røbe, at den kan solves på følgende måde:

solve((5.8/t)*3.6=140,t) hvor du får t til at være 0.149.

c)

solve((s/0.23)*3.6=100,s) = 6.39m


Svar #2
27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

Ej, hvor er det en nemmere måde. Meget lettere og nem af forstå, den min lære har lært mig er rigtig svær og forvirrende.! Men tusind tusind tak for hjælpen ... :) ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#2 Sådan er folkeskolelærere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

# 2 Din lærers måde er bestemt ikke svær. Den er nem, men stadig mere indviklet, end hvad opgaven kunne løses med.


Svar #5
27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

Hej igen. Det med b) ikke, når jeg indtaster det ind på lommeregnern så får jeg et helt andet resultat.


Svar #6
27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

og når du skriver /  mener du dividere ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#5 hva taster du da?

#6 jo "/" er dividere.


Svar #8
27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

# 7 Jeg taster det her ind:

5,8 * 3,6 = 20,88 ?

og i c) taster jeg det her ind: 0,23 * 3,6 = 0,828. ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2008 af juventuz (Slettet)

#8 du har ikk forstået, hvad de 3.6 betyder, vel? Hvis man fx har en fart i (m/s) får du den i (km/t) ved at gange den med 3.6. Omvendt, når du har fart i km/t og skal have den i m/s. Du regner opgave b og c HELT forkert i#8.

c)  Beregn stækningen s, når farten F er 100km/t og tiden t= 0,23 sek.

s=(100/3.6)*0.23=6.38


Svar #10
27. august 2008 af Sally_933 (Slettet)

#9 nåår, ok... tusiiiiind taakkkkkkkkk...:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2013 af Retminopgave (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ret, Tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.