Matematik

Tegn c. a+c=b

27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal i en opgave tegne repræsentanter for vektor c, når vektor a + v.c = v.b

Jeg har allerede tegninger af a og b, men hvordan finder jeg ud af c's placering, retning samt længde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Du kan bare omskrive: a+v·c=v·b ⇔ c = b-a/v. Altså er c den vektor, der svarer til at gå ud til spidsen af vektor b og så gå i vektor a's retning, men kun gå 1/v af vejen...


Skriv et svar til: Tegn c. a+c=b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.