Fysik

Varmelære. Ret lige formlen

27. august 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Hejsa, er kørt i hold her sent om aftenen så håber der er en villig sjæl der lige vil hjælpe

Opgaven lyder.

Vand med temperatur 18 grader Celcius. Det skal bringes i kog ved hjælp af en dyppekoger, hvor mange deciliter vand kan man bringe i kog ved at tilføre 0,083 kWh ?

Men de eneste formler jeg har skal man kende massen for at kunne løse dem

Jeg har gjort det at jeg har taget 0,083 kWh og omregnet til Joule =

0,083*1000= 83 W*3600 s = 298800 J

Herefter fundet Delta t = 100-18 = 82 Celcius grader

Hvad så nu???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af peter lind

Brug tilført energi = masse*specifik varmefylde *delta t


Svar #2
28. august 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Jamen har jo ingen masse at regne med ? Eller er det mig der har stirret sig blind på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal udregne massen for derefter at benytte densiteten til at omregne til deciliter.


Skriv et svar til: Varmelære. Ret lige formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.