Matematik

Ligninger + vektorer

28. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg sidder her med nogle forskellige problemer ang. vektorer samt ligninger.

Opgaverne kalder vi pr. nr. 1, 2, 3 osv.
Mine egne kommentarer osv. for ’–’ efterfulgt af tekst.

1) Funktionen f har forskriften f(x)=(m-3)x+2n+1. Bestem tallene m og n så grafen går igennem punkterne A(-1,2) og B(2,1). Tegn grafen.
-Jeg startede så med at tegne en graf, hvor jeg indsatte de to punkter.
-Så skal jeg forsøge at isolerer m: m=-1+2n+3=2+2n (men jeg har jo stadig n’er??.. Så hvordan løser jeg ligningen her, når jeg har to ubekendte?)

2) Funktionen f har forskriften f(x)=3x+b. Bestem b, så grafen går gennem punktet (-2,-3). Funktionen g har forskriften g(x)=(a-2)x+a+3. Bestem a, så punktet (a,3) ligger på grafen.
-Det er vel det sammen, men skal gøre i denne opgave? Her skal man bare huske, at der jo selvfølgelig er to grafer.
-Men igen, hvordan isolerer jeg og finder frem til værdierne af de ukendte. For det er da det, jeg skal ikke sandt?

3) Overfør figuren til ternet papir og tegn i hvert af tilfældene en repræsentant for vektor c, når vektor a + vektor c = vektor b.
-Jeg har så figurer af a samt b. Så hvordan finder jeg længde, retning samt placering af vektor c.?
-Jeg isolerer vel vektor c, ved at sige: vektor c= vektor a - vektor b? Men skal jeg så finde ud af deres længde? Og hvordan kan jeg vide, hvor c, skal placeres?

4)Konstruer på et stykke ternet papir sumvektoren
(alle disse er vektorer, men jeg kan jo ikke lave vektor tegnet herinde)

AB+DE+IK+LM+ON

(så er der en tegning, hvor vektorerne er afbildet)
Tegn derefter vektorerne 2a+3b og –a-2b, idet a og b ses på samme figur.
-Hvordan finder jeg sum vektoren af disse? Er det bare længden af dem alle sammenlang. Altså længden af AB + længden af DE osv..?
-Hvordan tegner jeg dette? Er det så bare at ligge dem alle i forlængelse af hinanden, eller hvordan forstås dette?
-I sidste halvdel af opgaven skal jeg så tegne disse vektorer 2a+3b og –a-2b. Hvordan gør man det? Skal dette også bare ses som én linje? Hvor man i første tilfælde ganger længden af vektor a med 2 og ganger længden af vektor b og derefter lægger dem sammen til én?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af dnadan (Slettet)

1) To ligninger med to ubekendte

2)

1. Bestem først b ved indsættelse af dit punkt i f(x)

2. løs ligningen f(a)=3

3) Jeg vil gætte på, at du skal måle længden af vektor(a) og vektor(b) og på den måde beregne vektor(c), men det er svært, når vi ikke får en tegning

4) Har desværre ikke tid til den opgave(men hvis du uploader tegningen så vil det blive noget lettere :-) )


Skriv et svar til: Ligninger + vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.