Matematik

find arealet ??

28. august 2008 af kim19 (Slettet)

Hej jeg har lidt problemer med denne opgave,

jeg har denne parabel med ligningen y=0,5x^2-4x+10. Jeg har så beregnet mig til at ligningen for parablens tangent med x-koordinaten 2

er y = -2x + 8

Opgaven lyder så på: Tangenten danner samme med koordinatakserne en trekant. Bestem trekantens areal samt dens vinkler.

Hvordan gøres det ? jeg aner det virkelig ovehoved ikke, så skal nok bruge en del hjælpe. Håber en kan hjælpe. På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Find tangentens skæringspunkter med x- og y-aksen (én af hver), hvorefter du kan benytte formlen for arealet af en vilkårlig trekant.

 

hvor x og y netop er den numeriske afstand ud til de respektive skæringspunkter med akserne fra (0,0).


Svar #2
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

altså y koordinaten må være 4 og x koordinaten er 2 er dette rigtigt ? forstår det ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2008 af mathon

arealet af en retvinkle trekant = (1/2)*katete1*katete2

Atrekant = (1/2)*4*8


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Det var lidt uheldigt at benytte betegnelserne x og y i #1. My bad.


Svar #5
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

Hej mathon du siger jeg skal sige A: trekant = (1/2)*4*8   

0,5 er frem formlen og 8 er b hvor har du de 4 fra ?
 


Svar #6
28. august 2008 af kim19 (Slettet)

er 4 ikke dit y ? altså f(2)=4


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2008 af mathon

y = -2x + 8

skæring med x-aksen for y = 0

0 = -2x + 8
2x = 8

x = 4
dvs.

x-akseskæring i (4,0)
y-akseskæring i (0,8)


Skriv et svar til: find arealet ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.