Studievejledning

for at blive optaget på DTU

30. august 2008 af jwan20 (Slettet)

hej, jeg vil gerne, spørger om mange ting, som jeg endtil nu ikke har fattet. el. forstår det ikke.

1) vedr. UG. når man ser på de forskellige krav, eks. stå der kvote 1= 5,3 også står der standby= alle optaget. hvad betyder det.????????????

2) vedr. kvote 1. og kvote 2. vad er forskellen på disse 2. ????????????

3). jeg vil gerne søge ind på en uddannelse som kræver 5 fag på nogle bestemte niveuer, men vedsiden af kræver de en gennemsnit på 5,3 i kvote 1. og i standby stå der (alle optaget). men jeg har opfyld 3 af de 5 fag og de  2 andre er jeg nu igang med at læser ind på GSK. og i gennemsnit har jeg 3,8,

så vil spørger har jeg overhovede mulighed for at søge ind???. hvis jeg har skal jeg søge ind via kvote 1 el. kvote 2. ???????

håber nogen kan hjælpe for jeg er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af 14203 (Slettet)

Okay for at starte fra en ende af starter vi med kvote 1, kvote 2 og standby.

Kvote 1 er den helt normale optagelse - rent på baggrund af dine karaktere. langt de fleste bliver optaget på kvote 1 som i år havde ansøgningsfrist i juni.

Kvote 2 er en måde at blive optaget på hvis du har nogle andre forudsætninger for at ville ind. Hvordan kvote 2 på DTU præcist kører ved jeg ikke, men på KU skal man sende en motiveret ansøgning samt evt. dokumentation for hvad du har lavet (har du fx. arbejdet indenfor det fag du søger ind og mener du derfor du har bedre forudsætning for at læse og gennemfører uddannelsen). Det er et fåtal der optages på kvote 2 (10% af det samlede antal optagne mener jeg det er). Kvote 2 skal søges i marts, hvis du har tænkt dig at søge dette ville jeg hvis jeg var dig ringe til DTU og spørge hvad de lægger vægt på ved en kvote 2 ansøgning.

Standby er en optagelse som kvote 1, men den er ikke garenteret det år du får den. Søger du standby og bliver optaget, siger du ja til - med kort varsel - at tage imod studiepladsen hvis der er en af de optagne på kvote 1 der takker nej til sin plads. Bliver du ikke tilbudt plads det år du er blevet optaget får du det man kalder et tilsagn - det betyder at du året efter er sikker på en plads.

Når der på UG.dk står kvote 1 = 5,3 betyder det at de ansøgere med 5,3 eller derover bliver optaget det år. Du skal dog være opmærksom på at 5.3 IKKE er en generel 'regl' - det skifter fra år til år alt efter antallet af ansøgere og deres karaktere.

når der på standby står alle optaget betyder det at alle ansøgere der opfylder fag-kravene er blevet optaget, enten som kvote 1 eller standby - altså er de sikre på at blive optaget til næste år hvis de er optaget på standby og ikke får en plads i år.

Næste år vil der gælde en ny regl ved optagelse på videregående uddannelser. Starter du inden 2 år (altså er din eksamen fra 2007 eller efter) bliver dit snit ganget med 1,08. Hvis jeg var dig ville jeg nok søge, bliver du ikke optaget på kvote 1 kan det være du får en standby plads i stedet og så måske først skal starte i 2010, men er det drømmestudiet er det måske det værd.

Håber du forstår mit noget lange rodede indlæg, du skal være velkommen til at spørge om mere hvis du er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af klotte (Slettet)

På dtu er alle optage så vidt jeg ved


Skriv et svar til: for at blive optaget på DTU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.