Matematik

Tal og algebra

30. august 2008 af Dkdk (Slettet)

Jeg har fået til opgave at reducerer 3 opgaver, og vise hvordan jeg linje for linje kommer frem til resultatet.

a) ... (a-b) * (a+3b) - (a-2b) * (a - 3b)

b) ... a - {a2 - [a2 - (1 - a) * (2 - a) + 2]}

c) ... 3 - (d - 2) * [( 1 - a) + (-3 + 2a)] - 5a
 

Jeg må nok indrømme at jeg har været lidt "væk" i de timer hvor vi fik noget at vide om det, men de timer jeg var der og koncenterede mig kunne jeg hellere ikke forstå noget af det, selvom han fortalte det en del gange...

Der for spørger jeg jer matematik genier om hjælp...

på forhånd tak (dette skal afleveres mandag, og udregning skal følge med) Håber i har lyst til at jeg hjælpe en stakkels 1.g'er i nød.

MVH

Dennis


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2008 af juventuz (Slettet)

Har du nogen ideer om, hvordan de skal løses? Kom med dit forslag til løsningerne. så ser vi på det i fællesskab og ser, hvor (hvis altså) du laver fejlene


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

a·a=a2

(a+b)(c+d)=ac+ad+bc+bd

(a-b)(c-d)=ac-ad-bc+bd

(a+b)(c-d)=ac-ad+bc-bd

-(a-b)=-a+b

-a(a+b)=-a2-ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2008 af Mandelbrot (Slettet)

a2=a2


Svar #4
31. august 2008 af Dkdk (Slettet)

(a-b) * (a+3b) - (a-2b) * (a - 3b)

mit gæt på en løsning:

a*a= a2                                

a*3b = 3ab

-b * a = -ab

-b*3b = -3b?              

MINUS

a*a=a2
a* -3b = -3ab
-2b * a = -2ab
-2b* -3b = 6b

a+ 3ab - ab - 3b + 3ab - 2ab + 6b

a2 + 3ab - 9b ??? det er mit svar                        


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#4 svaret er 7ab-9b2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

husk at b*b=b2


Svar #7
31. august 2008 af Dkdk (Slettet)

nå, kan du så ikke lige hurtig vise mig hvordan jeg gør?

kunne godt tænke mig at se de rigtige udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#7 Prøv at skrive dine udregninger op igen, hvor du har medregnet min oplysning fra #6. Prøv at komme frem til resultatet beskrevet i #5. BHrug lidt tid på det, da disse opgaver er gode at kunne lave!!!


Skriv et svar til: Tal og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.