Matematik

Eftervis... (komplekse tal)

30. august 2008 af appelsin (Slettet)

OPG: z = a+ib.Vis at kvadratroden til z er w = ± (sqrt(sqrt(a2+b2)/2+a/2) ± i*sqrt(sqrt(a2+b2)/2-a/2))

Jeg ved ikke engang hvor jeg skal starte. Et lille hint ville være godt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2008 af peter lind

Beregn w^2


Svar #2
31. august 2008 af appelsin (Slettet)

Det prøver jeg så. Jeg havde egentlig troet at man skulle starte med z = a + ib og så omskrive det til noget smart, bruge diskriminantformlen og få noget der ligner det opskrevne udtryk for w.



Svar #3
31. august 2008 af appelsin (Slettet)

Jeg ender med et udtryk:

sqrt(2)*z = sqrt(|z|+a) ± sqrt(|z|-a)

og kan ikke rigtig reducere det til noget andet fornuftigt (forudsat at jeg har forkortet rigtigt... det er jeg ikke helt sikker på :))


Skriv et svar til: Eftervis... (komplekse tal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.