Matematik

"1. ordens, lineære differentialligninger"

30. august 2008 af appelsin (Slettet)

Det er sikkert noget jeg har lært for laaang tid siden, men hvad betyder "lineære" når man taler om "1. ordens, lineære differentialligninger"?

Jeg ved at 1. orden henviser til at y' indgår i udtrykket. Kom evt. gerne med en differentialligning der IKKE er lineær.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2008 af peter lind

Det betyder at ligningen er lineær i y og y' altså på formen f(x)*y'+g(x)*y+h(x)=0

Ikke lineære differentialligninger. y'^2+y=0: y'+y^2=0


Svar #2
31. august 2008 af appelsin (Slettet)

Mange tak. Hvad menes der med "homogen" i forb. med diffligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2008 af peter lind

Det betyder at h(x)=0 i #1


Svar #4
31. august 2008 af appelsin (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: "1. ordens, lineære differentialligninger"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.