Matematik

beregning

31. august 2008 af sød-janni (Slettet)

kemi på B

Permanganationer kan i sur væske oxidere bromidioner til brom efter følgende reaktionsskema:

MnO(4-)   + Br^(-)  => Mn^(2+)  + Br2

1. afstem reaktionsskemaet.

MnO(4-) + 2Br^(-) => 2Mn^(2+) + Br2

til reaktionen anvendes en 0,500 M opløsning af KMnO4.

2. beregn massen af den møngde KMnO4, der skal anvendes til fremstilling af 1,00 L af denne opløsning.

3. hvor mange mL 0,500 M KMnO4 skal der anvendes for at opnå et udbytte på 100 g brom?

4. Hvor mange g kaliumbromid skal der anvendes for at opnå dette udbytte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

skal postes i kemi


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af mathon

1)
2
MnO4- + 10Br- +16H--->  2Mn2+  + 5Br2  +  8H2O


2)
M(KMnO4) = 158,04 g/mol

n = V*c = (1 L)*(0,5 mol/L) = 0,5 mol
m = M*n = (158,04 g/mol*(0,5 mol) = 79,02 g

3)
M(Br2) = 79,9 g/mol
nudbytte = m/M = (100 g)/(79,9 g/mol) = 1,25156 mol

af linje 2's redoxreaktion kan læses,

2 mol MnO4 ækvivalerer  5 mol Br2
x mol MnO4- ækvivalerer 1,25156 mol Br2
hvoraf ved forholdsberegning

x/2 = 1,25156/5
hvoraf

x = (1,25156/5)*2 = 0,500626
der skal altså benyttes 0,500626 mol KMnO4
dvs.
m = n*M = (0,500626 mol)*(158,04 g/mol) = 79,1129 g
 

beregn selv 4)


Svar #3
01. september 2008 af sød-janni (Slettet)

forstår ikke helt hvordan du afstemmer reaktionsskemaet? hvordan kan du skrive 10 foran Br, f.eks?


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.