Matematik

Hjælp sidder med en afl.

31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med denne opgave som ikke kan løse:

Bestem skærinmgspunktet mellem parablen med ligningen y=0,5x2-6x+3 og linien gennem punkterne (-2,1) og (3,7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Beregn liniens ligning. skriv linierne ind på grafregneren/et mat program (fx. TI-Interactive, hvis I bruger det) og brug intersection.

Da der står bestem, behøves en stor udregning ikke. Gør det mest simple, som jeg beskrev øverst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Efter en hurtig indsætning i et grafprogram, fik jeg skæringen til (-0.055;3.33)


Svar #3
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Kan det passe at linjens ligning bliver til y=(6/5)x+(17/5)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#5 ja, men skriv dog bare y=1.2x+3.4 (det er jo det grafregneren giver som resultat)


Svar #5
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg har såmen ikke brugt lommerregner til at finde linjens liginng nok derfor :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#5 Ok. Det er dog hurtigere med lommeregneren. Self helt ok at bruge (y2-y1)/(x2-x1), hvis du synes den er lettere


Skriv et svar til: Hjælp sidder med en afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.