Matematik

Ligning!!!!

31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

       –4x – 7
9x+       5      = 2

hvordan løser man denne? Skal jeg gange 5 med 2 og 9x?? eller hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

med eller uden hjælpemidler?

med: solve(9*x + ( (-4*x - 7)/(5) )=2, x)


Svar #2
31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

resultatet skal give 7... ??


Svar #3
31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

nej sorry..    - 27/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

resultatet skal give 0.4146..


Svar #5
31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

forstår bare ikke heeelt hvad du skriver i din ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Løste den med hjælpemidler (solvefunktionen).


Svar #7
31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

hvad så med uden hjælpemidler??


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

skriver den uden nu 2 min


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

9x+((-4x-7)/5)=2

reducerer brøken ved at dividere tælleren med 5

9x-0.8x-1.4=2

reducerer

8.2x=3.2

x=3.4/8.2=0.414634


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

rettelse: 8.2x=3.4


Svar #11
31. august 2008 af ssccaarrlleett (Slettet)

vil du ikke også prøve at udregne den med brøker istedet for kommatal?? og mange tak ind til videre:P


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#11 hvorfor skal jeg dog det? Ligningen er jo løst. Der behøves ikke, at regnes med brøker. Hvis du er utilfreds med kommatallene, kan du da bare lave dem om til brøker (hvis det er det, der får din hale til at logre) ;-)


Skriv et svar til: Ligning!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.