Matematik

Bestem ligning for tangent

31. august 2008 af kanonkugle16 (Slettet)

Endnu engang er der en opgave som er umulige.
Parablen: y=x^2 har to tangenter, der går gennem punktet A(-1/2, -2)

Bestem en ligning for hver af disse tangenter.
Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2008 af piper (Slettet)

En sådan tangent opfylder -2 = a * (-1/2) + b og da der er tale om tangenter så har x^2 = a*x+b en løsning. Dermed er diskriminanten i x^2 - ax - b = 0 lig 0. D = a^2 + 4b

Ligningsystemet

-2 = a * (-1/2) + b

a^2 + 4b = 0

Har løsningerne (-4, -4) , (2, -1)

Og dermed er tangerne tangerne (lad os kalde dem t og h) altså givet ved t(x) = -4x - 4 og h(x) = 2x - 1


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.