Matematik

3. Gradspolynomium

31. august 2008 af Putte-Walther (Slettet)

Davs..

Vi er to der sidder i lort til halsen... Vi sidder og skal løse en opgave om 3. grads polynomier... Opgaven lyder således:

Opgave 9,3 i Trips Bog 2

Find forskriften for et 3. grads polynomium med rødderne: 7,9,13...

HVAD GØR VI??? Vi kan ikke finde noget brugbart  (eller bare noget i vi forstår) omkring 3. gradspolynomiumer i bøgerne, vi har Trips matematiske bøger 1 og 2...

HJÆLP! Tak...


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For et polynomium af graden n med rødderne r1, r2, ..., rn gælder:

a(x-r1)(x-r2)...(x-rn)=0 - indsæt i denne og gang igennem for at finde forskriften.


Svar #2
31. august 2008 af Putte-Walther (Slettet)

Hej igen Jerslev, mange tak for svaret, men vi forstår ikke helt (vi virker dybt uintelligente, det ved vi godt:P) men vi skal lave det i hånden... og vi er ikke heeelt sikker på hvad vi skal.....

Vi kan godt genkende det du skriver, men vi er stadig lidt blanke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er (relativt simpelt). I ovenstående udtryk vil vi få en tredjegradsligning, hvis vi sætter:

a(x-r1)(x-r2)(x-r3)=0 - Hvis I nu indsætter de tre rødder på deres pladser og så ganger paranteserne sammen, hvad får I så?


Svar #4
31. august 2008 af Putte-Walther (Slettet)

Hmm... Vi prøvede lige at gøre det i vores matematik program TI Interactive hvor vi skrev og fik:

expand(3*(x - 7)*(x - 9)*(x - 13)) = 3*(x)^(3) - 87*(x)^(2) + 813*x - 2457

Meen, det der med at gange paranteserne sammen og få sådan en forskrift, er lidt problematisk at gøre i hånden... :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, det er egentlig ikke særlig besværligt. Det er bare at komme igang. ;)


Svar #6
31. august 2008 af Putte-Walther (Slettet)

Okaij, mange tak for hjælpen :D Tror vi har fundet en løsning :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Det var skam så lidt. Husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare" - fortsat god dag. :)


Svar #8
31. august 2008 af Putte-Walther (Slettet)

Taak og i lige måde :)
Ok det gør vi så;)


Skriv et svar til: 3. Gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.