Matematik

Forkorte mm.?

01. september 2008 af Christiane.k (Slettet)

HJÆLP HJÆLP HJÆLP.

I følge min lommeregner giver følgende udtryk b(x):

e-A(x)*b(x)*eA(x)+c*e-A(x)*(-a(x))+a(x)*c*e-A(x)

Det skulle det også meget gerne gøre.. Men nu har jeg siddet og prøvet frem og tilbage, og jeg kan simpelthen ikke få det til at give b(x)..

Hvis nogen kan, vil i så ikke vise mig hvordan i gør det, og evt. nævne hvilke poten/regne-regler i bruger eller andet...

Mvh. Christiane.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

e-A(x)*b(x)*eA(x)+c*e-A(x)*(-a(x))+a(x)*c*e-A(x)

 I det første led bruger du at an · am = an+m og a0 = 1

De to andre led (nr. 2 og nr. 3) går ud med hinanden. Se at c*e^(-A(x))*(-a(x)) = -c*e^(-A(x))*a(x), og husk at a·b = b·a.


Skriv et svar til: Forkorte mm.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.