Fysik

Temperatur wtf?

01. september 2008 af mandrup89 (Slettet)

Hey jeg er stået helt af på denne opgave, håber i kan hjælpe:

Et kobberlod vejer 150 g, det nedsænkes i kogende vand i 5 minutter. Derefter
nedsænkes det i en isoleret beholder, der indeholder 1000 g vand med en temperatur
på 20 °C.

Hvad bliver fællestemperaturen for lod og vand?

Hvor meget energi tilføres vandet?

Hvad skal loddets masse være for at opvarme vandet til 38 °C?

indtil videre har jeg forsøgt mig med m_lod * c_lod * "delta"T_lod = m_vand * c_vand * "delta"T_vand.

hvor jeg har fået: 0,150 kg * 385 J * (100grader - Ts) = 1 kg * 4,18 J * (20grader - T_s)

Super hvis i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Fællestemperatur: Ved denne temperatur har loddet afgivet en varmemængde Q, som vandet har absorberet. Hermed kan du opstille ligningen: (i indeks benævnes loddet med lille L)

Ql=Qv <=> mlcl?Tl=mvcv?Tv <=> mlcl(Tl,f-Tf)=mvcv(Tv,f-Tf) <=> mlclTl,f-mlclTf=mvcvTv,f-mvcvTf <=>

-mlclTf+mvcvTf=mvcvTv,f-mlclTl,f <=> Tf(mvcv-mlcl)=mvcvTv,f-mlclTl,f <=> Tf=(mvcvTv,f-mlclTl,f)/(mvcv-mlcl)

Når du har fundet fællestemperaturen burde det være muligt at udregne den mængde energi, der skal tilføres vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: ... hvor f er indeks for fællestemp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

og v,f er vandets temperatur før og l,f er loddets temp. før.


Skriv et svar til: Temperatur wtf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.