Matematik

Minus brøker med ukendte nævnere

02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

Nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder en fælles nævner hér ? og hvordan jeg derefter substraherer 3 og 4b ?

3/a - 4b/c

(/ =brøkstreg, - = minus'tegn)


Håber i kan hjælpe :$


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

fællesnævner =  ac

1) forlæng første brøk med c

2) forlæng sidste brøk med a


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: a*c er fællesnævner. Prøv at se, om det ikke hjælper.


Svar #3
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

jamen skal man ikke forlænge den med det samme på begge sider ? og hvad med 3 - 4b ? bliver det så til 12b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Kan du trække æbler fra pærer? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af mathon

3c/(ac) - 4ab/(ac)  = (3c - 4ab)/(ac)


Svar #6
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

nej okay, tror jeg forstår det, er det ikke sådan her:

3/a - 4b/c

3c/ac - 4ab/ac

hvis det er rigtigt hvad gør jeg så nu ?


Svar #7
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

så havde jeg ret, men hvad gør man så derefter ? siger man så

-abc/ac ?


Skriv et svar til: Minus brøker med ukendte nævnere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.