Matematik

parallelle vektorer

02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal undersøge om vektor a og vektor b er parallelle, når

eks. vektor a = (21 over 33) og vektor b = (-35 over -55)

Hvordan gør jeg det? Det er noget med at sumvektoren skal ende op med at være -1 ikke? Men hvordan er frem´gangsmetoden for beregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Kender du til determinant?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af peter lind

Ellers a tværvektor gange b  (a gang b tværvektor også mulig). Hvis resultatet er 0 er de parallelle


Svar #3
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Okay så a (21 over 33)  * b tværvektor (-55 over 35) er ikke lig med 0... så de er ikke parallelle?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2008 af Isomorphician

tværvektor_b = (55, -35)


Svar #5
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åårh okay (: Byttede lige rundt. Men så er de så ikke parallelle?


Svar #6
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Altså Det giver jo så: (21 over 33) * (55 over -35) 0 (1155 over -1155) kan man sige, det er lig med = og at de så derved er parallelle?


Svar #7
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

For at være sikker, laver jeg lige en opgave 2. Med to tilfældige vektorer.

Vektor a = (180 over 75)  og vektor b = (254 over 105)

Så er udregningen altså:

(180 over 75)  * tværvektor b (105 over -254) = (18900 over -19050) Altså ikke lig med 0. Så ikke paralelle


Svar #8
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvad siger i ? Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. september 2008 af peter lind

Skalarproduktet mellem vektorerne er 21*55 + 33*(-35) =1155-1155=0, så der er paralelle.


Svar #10
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ok (: Okay ! Super så er jeg ikke helt galt på den.

Og eks. 2 er så ikke parallelle?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2008 af peter lind

korrekt


Svar #12
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

SUPER ! (: TAK TAK


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2009 af @ndy (Slettet)

Er der en der lynhurtigt kan regne dette ud?

vektor a = (-1 over 1) og vektor b = ( t -2 over 3 - 2t)

hvad skal t være for at de to vektorer er parallele?

Kan det passe at t skal være 5/3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. marts 2009 af peter lind

Tværvektoren til a er (-1, -1) og dermed (-1, -1)(t-1, 3-2t)=1-t+2t-3=0


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. marts 2009 af @ndy (Slettet)

forstod intet af det der, men hvorofor er det i vil gøre skalarproduktet til 0? Det betyder da, at de er vinkelrette på hinanden, men vel ikke, at de er parallelle..


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. marts 2009 af peter lind

Tværvektoren til en vektor a er vinkelret på a. så når tværvektoren er vinkelret på b, så er a parallel med b. Lav en tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. marts 2011 af NiggerG (Slettet)

@ndy har ret!
Når 2 vektors skalarprodukt er 0 er de vinkelrette på hinanden :)
Kom ind i kampen!


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. februar 2012 af EnNettexD (Slettet)

#17


@ndy har ret!
Når 2 vektors skalarprodukt er 0 er de vinkelrette på hinanden :)
Kom ind i kampen!

Ikke når man snakker om tværvektorer, som der gøres her ;)


Skriv et svar til: parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.