Matematik

løs ligningen

02. september 2008 af 2005xHTP (Slettet)

Har fået følgende ligning:

(x-1)(x^2-4)=0

Jeg skal løse den og har gjort følgende:

(x - 1)*( x - 2)*(x + 2) = 0

her ka man se at løsningerne er:

x= 1 og x = 2 og x= -2

jeg ved ik om det er nok at sige dette, eller om der er noget specielt man skal skrive? xD

-håber der er nogle som ka hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det er nok en god idé at nævne, du har brugt nul-reglen. Og så kan du også lige vise hvordan du finder x1, x2, x3 udfra (x - 1)*( x - 2)*(x + 2) = 0.

Men det kommer an på, hvor meget "nyt" der er i opgaven. Hvis I har lavet noget lignende og det er en mere triviel opgave, vil jeg ikke skrive mere end du gør.


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.