Matematik

Analytisk plangeometri. opgave 3045

04. september 2008 af TmZe (Slettet)

I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved

l: y= 2/3x +4

En linje m går gennem punktet A(-1,2) og er parallel med l.

Bestem en ligning for m.

en linje går gennem punktet b(3,-1) og er vinkelret på linjen l.

bestem ligning for n.

En cirkl med centrum i punktet C(2,10) har linjen l som tangent.

bestem en ligning for denne cirkel

Håber nogen kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. september 2008 af peter lind

Linjerne er parallelle, hvis de har samme hældningskvotient. For linjen m kender du altså et punkt A og hældningen.

En linje der er vinkelret på l har en hældning, der er den reciprokke af den første med modsat fortegn. For n har du nu et punkt på linjen B og hældningen.

Find den linje, der går gennem C og står vinkelret på l. Denne vil skære linjen l i det punkt P hvor l tangerer cirklen. |CP| er så radius i cirklen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2008 af mathon

m har hældningstal (2/3)

n har hældningstal -(3/2)

l kan omskrives til
2x - 3y +12 = 0 med normalvektor n=[2,-3]

punkters afstand fra l beregnes

dist(l,P(x,y)) = |2x-3y+12|/√(22+(-3)2)

find radius,r, ved at beregne centrums afstand fra l


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri. opgave 3045

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.