Matematik

Nulpunkter for radian mm.

05. september 2008 af Djans (Slettet)

Jeg har problemer med 3011 og 7010 i følgende link:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Mit problem i 3011 er at jeg ikke er helt sikker på nulpunkter samt og hvordan man finder maksimum i det givne interval.

I 7010 er det b og c der er problem.

Håber i kan hjælpe.

PFT.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

3011

f(x) har nulpunkter for x = 0 og x = 4π

f '(x) = sin(x/2)

fortegnsvariationenen for f '(x) omkring xo = 2π er

+  0  -

hvorfor f(x) har maksimum for x = 2π (0≤x≤4π)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2008 af mathon

7010

f '(x) = 1 + cos(x) ≥ 0, hvorfor f(x) er monotont svagt voksende

følgelig vil grafen for f(x) skære enhver vandret linje y = c

uanset c's værdi

a
∫f(x)dx = (1/2)a2 - cos(a) +1
0

(1/2)a2 - cos(a) +1 = 2 løses med cas-værktøj


Skriv et svar til: Nulpunkter for radian mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.