Kemi

omregning fra mol/L til g/L

06. september 2008 af gobi (Slettet)

hej

er der nogen der kan svare på hvordan man omregner fra mol/L til g/L


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af nørd240 (Slettet)

1g = 6,023*10^23 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af mathon

1 g = NA u

1 mol indeholder 6,023*1023 enheder (atomer, molekyler, ioner, elektroner eller whatever)

massen af et mol er således

NA*(M u) = M*(NA u) = M*(1 g) = M g

1 mol/L  =  M (g/L)


Svar #3
06. september 2008 af gobi (Slettet)

ok hvis jeg har 0,0080561 mol/L og vil omregne det til g/L, hvad gøre jeg så??

skal jeg gange 0,0080561 mol/L med 6,023 *10^23


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af mathon

når molmassen er {M} g/mol

har du

({c} mol/L)*({M} g/mol)  =  {c}*{M} g/L


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af Memoos (Slettet)

Formelmassen * 0,0080561 mol= x g/L


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2011 af Memoos (Slettet)

Eller nej, (1/ (mol/L))=L/mol

Så (g/mol)/(L/mol)=g/L

I think..


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2012 af kamelstav (Slettet)

Hej. Her er hjælp til dem som skal gøre det samme.

 

Du ganger dine M/l med stoffets units. Fx:

hvis du har 0.09842 mol/l NaOH.

Ganger man med 40.00 da det er molarmassen for NaOH.

Altså 0.09842 X 40.00 = 3.9368 Gram/L

(Husk herefter evt betydene Cifre..)


Skriv et svar til: omregning fra mol/L til g/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.