Matematik

3 gradsligning uden hjælpemidler

06. september 2008 af JackJX (Slettet)

Hey, jeg har haft lidt problemer med en 3 gradsligning, som jeg skal løse uden hjælpemidler. Opgaven ser således ud:

(x-1)(x^2-4) = 0

Og forkortet har jeg altså fået det til:

x3-1x2-4x+4 = 0

Men hvordan løser jeg det?


Svar #1
06. september 2008 af JackJX (Slettet)

Forkortelsen skulle have været:

x^3 - x^2 -4x +4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2008 af peter lind

Du skal ikke have forkortet. Det gør bare opgaven sværere. Brug at hvis produktet af 2 størrelser er 0 er mindst en af dem 0.


Skriv et svar til: 3 gradsligning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.