Matematik

3. gradsligning

07. september 2008 af nej12 (Slettet)

Udenhjælpemidler. Hjælp!

Lad f(x) = 2x3 – 27x2 + 73x – 30
Vis
At x = ½ er rod i polynomiet.
 

hvordan vil i gøre dette uden hjælpemidler???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af ibibib (Slettet)

Vis, at f(½)=0


Svar #2
07. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hvordan gør man det? sætter det ind i polynomiet eller hvad? altså 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

#2 sæt 0.5 ind på x'ets plads. giver det 0, er det vist, at 0.5 er rod


Svar #4
07. september 2008 af nej12 (Slettet)

Okay, :) tak...


Skriv et svar til: 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.