Matematik

Opgave om relativ tilvækst

08. september 2008 af reol33 (Slettet)

 Hej

Jeg har en opgave som lyder:

om en funktion f gælder, at en relativ x-tilvækst på 7% giver f en relativ tilvækst på 15%. Hvilken en af funktionstyperne

1) f(x)=ax + b              2) g(x)= b * a^x             3) h(x)=b * x^a

er der tale om? Bestem for den angivne funktionstype tallet a

Jeg har så tænkt mig frem til at det er funktionstypen 2) g(x)= b * a^x, da det er den eneste af de tre hvor x værdien kan være i procent, men så skal jeg bestemme funktionstallet a, og mit spørgsmål er nu, hvad er funktionstallet a, altså hvad er et funktionstal overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

3) h(x)  =  b*xa

med a = ln(1,15)/ln(1,07)


Svar #2
08. september 2008 af reol33 (Slettet)

tak for svaret


Skriv et svar til: Opgave om relativ tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.