Matematik

Hjælp til Dm og ligning for tangent

09. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej jeg har denne opgave jeg skal løse.

Funktionen f er bestemt ved f(x) = in(x^2-4) Angiv Dm (f) og angiver derefter en ligning for den tangent til grafen for f, hvis røringspunkt har x-koordinaten 5.

Jeg har diff f. til f'(x) = 1/(x^-4) * 2x = (2x) / (x^2-4)

hvad gør jeg så her fra ?


Svar #1
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

Ups en lille fejl der skal stå

Jeg har diff f. til f'(x) = 1/(x^2 - 4) * 2x = (2x) / (x^2 - 4)

hvad gør jeg så her fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2008 af mathon

beregner

f '(xo)  og f(xo)
til indsættelse
i

den almene tangentligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

f(x) = ln(x2- 22)  = ln((x+2)(x-2))

overvej her ud fra
Dm(f)  =  {x € R | (x+2)(x-2)>0}


Svar #4
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

Har jeg ikke diff den rigtigt f'(x) = 1/(x^2 - 4) * 2x

hvordan findes Xo ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af mathon

jo
men
du har ikke beregnet
f '(xo)


Svar #6
09. september 2008 af kim19 (Slettet)

hvordan gøres det, hva mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af mathon

xo = 5


Skriv et svar til: Hjælp til Dm og ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.