Fysik

Acceleration

09. september 2008 af wmdata (Slettet)

Hej,

Jeg vil høre om jeg kunne få lidt hjælp med opgaverne i dette opgavesæt:
http://peecee.dk/upload/view/130393
 

Jeg har beregnet nogle af opgaverne, men resten kan jeg ikke finde ud af. Jeg vil derfor gerne vide om jeg har regnet rigtigt også vil jeg også gerne have hjælp til de opgaver jeg ikke kan finde ud af. Her er det jeg har fået lavet indtil videre: http://peecee.dk/upload/view/130397
 

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af anden2806 (Slettet)

Du har desværre ikke regnet rigtigt. Accelerationen bestemmes ikke som arealet under grafen nemlig, men derimod som hastighed pr. tid. Altså som v/t og i A får du så:

v/t = (8m/s) / (160s) = 0,05m/s^2

Og  i B skal du bruge samme formel blot inden for nogle intervaller.

I C skal du have fat i formlen s = 1/2*a*t^2, hvor s er strækningen og a accelerationen.

Håber det har været til hjælp :)


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.