Matematik

Rettelse

09. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

En lichen er en art lav, der kan leve på nøgne klipper. Lichenen Rhizocarpon geographicum har et cirkulært vækstmønster, hvor cirklens diameter er et mål for lichenens alder
I en model for væksten af denne lichen er diameteren y, målt i mm, givet ved
Y = b*x^a
hvor x er lichenens alder, målt i år. Det oplyses at grafen for y går gennem punkterne P(800,35) og Q(3200,74)

a) Bestem tallene a og b

b = 0,946569
a = 0,540085
 

b) Beregn diameteren af en 2500 år gammel lichen.
0,946569 * 2500^0,540085
y = 64,7633

c) Beregn alderen af en lichen med en diameter på 50 mm.
Solve(50 = 0,946569x^0,540085,x)
x = 1548,46 år
 

d) Hvor mange procent vokser en lichen i diameter, når den bliver dobbelt så gammel? (hvordan laver jeg denne her ?)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

Korrekt.

Fx = 1 + 100 % = 2

Fy = Fxa = 20,540085 = 1,454.

45,4 %


Svar #2
09. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

undskyld men hvad er alt det der fx og fy osv? pllls håber du forklarer det :S p.s er der ikke en anden måde at lave det på ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

Fx er fremskrivningsfaktoren på x-koordinaterne. Når x bliver fordoblet er Fx = 2.


Svar #4
09. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

så er

Fy er fremskrivningsfaktoren på y-koordinaterne

ikke???


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af ibibib (Slettet)

naturligvis


Svar #6
09. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.