Matematik

Bereg løn efter skat-ting!

09. september 2008 af Cookiedog (Slettet)

Okay jeg har3 opgaver her, det er ok hvis i/du kun kan en af dem men super hvis i/du kan hjælpe mig med dem alle!

okay nr 1:

Jørn H. har en månedskøn på 77000 kr. og en sponserkontrakt

på 240000 kr. om året.

Jørn betaler 60,2% af sin indtjening i skat, pensionsopsparing og arbejdsmarkedsbifrag.

hvor stor er sponserbeløbet efter skat?

Det var nr. 1...?

Nu nr. 2

det beløb han får udbetalt af sin sponser efter skat indsætter han på sin konto der giver 4,5% pr. år (4,5%=0,045) han spiller fodbold i 10 år

Beregn det beløb Jørn H. har opsparret efter 10 år

Og tl sidst nr. 3:

Efter sin tid som fodboldspiller får Jørn H. som 30 årig et job, hvor hans årlige løn er på 175000 kr.

Jørn H.s skolekammerat, Rasmus, har taget en uddannelse, hvor han kan regne med en gennemsnitsløn på 420000 kr. om året fra han er 24 år gammel.

Vis, hvorledes du vil sammenligne, hvor meget Jørn H. og Rasmus har tjent, når de bliver 40 år!

det var så de opgaver jeg sidder og døjer med, håber der er nogen der kan hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af freak_haha (Slettet)

1. 240000-(240000*60,2:100)= 95520

2. eksponentiel voksende funk.  altså 95520*(1+0,045)^10=148340

3. jørn (10*175000)+(1164000*10) og rasmus (420000*16)

er ik sikker på 3


Skriv et svar til: Bereg løn efter skat-ting!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.