Matematik
en ligning
04. oktober 2004 af
mariaklara (Slettet)
jeg har brug for hjælp til denne ligning er her nogle der vil hjælpe mig..?
jeg skal vise at ligningen x*+kx-8x-4k+15=0
for enhver værdi af k har to forskellige rødder.
jeg skal vise at ligningen x*+kx-8x-4k+15=0
for enhver værdi af k har to forskellige rødder.
Svar #2
04. oktober 2004 af M18 (Slettet)
Prøv at skrive ligningen igen.. Der mangler noget.. det stå x*+kx-8x-4k+15=0.. hvad skal x ganges med i det første led...
Svar #3
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)
idet jeg går id fra * betyder i anden. fås:
x^2 + (k-8)x+ (-4k + 15)=0
d=(k-8)^2-4*1*(-4k+15)=k^2-16k+64 +16k-60=k^2+4, og da det ALTID er større end nul, er det hermed bevist at ligningenhar to rødder for enhver værdi af k.
x^2 + (k-8)x+ (-4k + 15)=0
d=(k-8)^2-4*1*(-4k+15)=k^2-16k+64 +16k-60=k^2+4, og da det ALTID er større end nul, er det hermed bevist at ligningenhar to rødder for enhver værdi af k.
Skriv et svar til: en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
