Matematik

3. gradsligning

09. september 2008 af STOREtun (Slettet)

Hej alle =D

jeg har fået en  3. gradsligning for er helt lost ... :S

x3 - x2 - 4x + 4 = 0

Eller (1 - x) (x2 - 4) = 0 som den så ud til at starte med.

Hvordan gør jeg ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Isomorphician

Brug nulreglen.

Hvis a*b = 0 er mindst en af faktorerne lig 0.

Løs derfor (1 - x) = 0 og (x2 - 4) = 0


Svar #2
09. september 2008 af STOREtun (Slettet)

okay, så

1 - x = 0

- x = -1 (kan man så godt bare ændre fortegnet?) for så passer den :S

men den anden skal vel løses som en 2.gradslign. og så skal jeg lige have opfrisket hvordan jeg spotter a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af Isomorphician

-x = -1

gang med -1

x = 1

......

x2 - 4 = 0

x2 = 4.....


Svar #4
09. september 2008 af STOREtun (Slettet)

hvorfor er det altid så simpelt... :S

men hvad så herfra?

er x så lig 1 ?


Svar #5
09. september 2008 af STOREtun (Slettet)

eller er x ikke lig 1 i den ene parentes og 2 i den anden...?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af Isomorphician

x = 1 v x = 2 v x = -2


Skriv et svar til: 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.