Matematik

Brøk med ubekendte - Hurtigst muligt

10. september 2008 af sejeman (Slettet)

Jeg skal løse ligninger med brøker som indeholder en ubekendt

F.eks. denne

3/(x-2) = 9/4

og

5/(x+2) - 2(x-1) = 4/(x+2)

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal løse dem, og det haster.. Skal nemlig aflevere opgaven imorgen. Håber I kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af richgirl (Slettet)

du kunne måske prøve at gange parantesen på begge sider af lighedstegnet.

ex.

3/(x-2)=9/4

3(4)=9(x-2)

så kan du måske selv komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af richgirl (Slettet)

og den anden skal du bare gange parantesen ud:

5/(x+2) -2(x-1) = 4/(x+2)

5/(x+2)-2x+2=4/(x+2)

5(x+2)-2x+2=4(x+2)

5x+10-2x+2=4x+8

x=4


Svar #3
11. september 2008 af sejeman (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Jeg tænkte på, om du måske også kunne fortælle mig, hvordan man finder grundmængden af en ligning, før man løser den?


Svar #4
11. september 2008 af sejeman (Slettet)

Og ligeledes med løsningsmængden efter, at man har løst ligningen?


Skriv et svar til: Brøk med ubekendte - Hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.