Matematik

Absolut tilvækst opgave

10. september 2008 af reol33 (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave som lyder:

Om en Funktion f gælder, at en absolut tilvækst på 7 giver f en absolut tilvækst på 5. hvilken af funktionstyperne

1) f(x)=ax + b      2) g(x) = b * a^x           3) h(x)=b * x^a 

er der tale om? Bestem for den angivne funktionstallet a

Mit spørgsmål er nu, hvordan kan jeg ud fra de to tal finde ud af hvilken en af funktionstyperne der er tale om? Og hvordan bestemer man et funktionstal?


Svar #1
10. september 2008 af reol33 (Slettet)

 Ingen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Har du ikke nogle formler for relativ vækst? Jeg kan ikke huske dem, men der er nogle.


Svar #3
10. september 2008 af reol33 (Slettet)

 vi har sådan et skema:

vækst uafhængig af variabel                                                          vækst i afhængig variabel

Fra  x0 til x0 + h:                                                                                 absolut tilvækst: f(x0+h)-f(x0)
absolut tilvækst h                                                                               relativ tilvækst:( f(x0+h) / f(x0) ) -1

fra x0 til kx0:                                                                                          absolut tilvækst: f (kx0) - f(x0) 
realtiv tilvækst k-1                                                                                 relativ tilvækst: ( f(kxo) / f(x0) ) -1


Svar #4
10. september 2008 af reol33 (Slettet)

 men tror ikke vi har nogle deciderede formler.....hvordan skulle de se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

Skriv opgaven korrekt en anden gang.

Da begge tilvækster er absolutte er funktionen lineær.

a = 5/7


Svar #6
10. september 2008 af reol33 (Slettet)

 det skal jeg huske på, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Absolut tilvækst opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.