Fysik

Hjælp til en flittig elev?

10. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Sidder lige og terper noget fysk (da jeg mildest talt stinker til det!) Nu må i altså ikke grine, men opgaven lyder:

Hvor meget energi kræves der for at få en 60W pære til at lyse i 100 år?

(60s*60min)=3600s pr. time! = 3600s*24t=86400s pr. dag=86400*(365dage*100år))3153600000s pr 100år

Mit svar: E=P·t ⇔60W*3153600000s=189216000000J

Næste spørgsmål:

FInd v.h.a Einsteins formel hvor meget masse man skal få til at forsvinde fpr at producere så meget energi. Her jeg væk! Jeg ved kun at formel er E=m*c2

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Her har du formlen, så kan du jo selv tjekke:

E=P*t=60W*(100*365*24*3600s)=........J

Du skal indsætte den energi du lige har funder, og så får du nu oplyst af mig, at c er lysets hastighed, som er givet ved ca. 3,00*108 m/s.

Så finder du massen ved at sige:

m=E/(c2)

Prøv nu at fide massen


Svar #2
10. september 2008 af Anders00 (Slettet)

m=E/(c2)⇔189216000000/(3,00*108)2 m/s=2,1024*10-6 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

...dvs.

ca.  2 mg


Skriv et svar til: Hjælp til en flittig elev?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.