Kemi
Koncentration af H+ ioner i en væske
02. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg skal i en kemiopgave finde koncentrationen af H+ ioner i en regnvandsprøve med pH værdien 7,31..
Jeg er lidt i tvil om hvordan man gør.
Mit eget forslag er at man skal bruger formlen:
pH= -log (H3O+)
Jeg er lidt i tvil om hvordan man gør.
Mit eget forslag er at man skal bruger formlen:
pH= -log (H3O+)
Svar #1
02. april 2003 af MarieBS (Slettet)
Det lyder som en rigtig god idé. I virkeligheden findes H+-ionerne jo som H3O+ i opløsningen. Derfor er det faktisk det samme der menes.
Svar #3
21. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Du skal gøre følgende: du ved at pH = -log[H3O+] dvs. at [H3O+] = 10^-pH
Skriv et svar til: Koncentration af H+ ioner i en væske
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
