Matematik

liniens ligning

11. september 2008 af Simss (Slettet)

hej alle.

opgaven lyder:

Find liniens ligning, når det vides at linien går gennem punkterne P og Q:

P(2;4) og Q(6;12)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: to punktsformlen, se i din bog.


Svar #2
11. september 2008 af Simss (Slettet)

ja, men hvad skal jeg gøre for at regne det ud??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af Isomorphician

linjens ligning: y = ax + b

a kan findes ved: a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

b kan findes ved at indsætte et af punkterne i linjens ligning og isolere b

y1 = ax1 + b


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Du ved at hældningskoefficienten er givet ved:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Du har at

(x1,x1)=(2;4) og (x2,y2)=(6;12)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2008 af Anders00 (Slettet)

Iso var lidt hurtigere! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2008 af juventuz (Slettet)

y1=4....y2=12

x1=2...x2=6


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#6.

Hader du ikke dig selv?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2008 af mathon

TI-89:

solve(det([x,y,1;2,4,1;6,12,1])=0,y)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2008 af nørd240 (Slettet)

bare burg y2-y1/x2-x1


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2008 af nørd240 (Slettet)

**********brug #9


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2008 af nørd240 (Slettet)

men takker #8 vidste ikke at man kunen dette !!!


Skriv et svar til: liniens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.