Matematik

Jordens radius er 7400??

13. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Er der en der kan hjælpe mig med denne her opg.

Satellitter, som bevæger sig rundt om jorden over ækvator på 1 døgn, befinder sig i en cirkelformet bane, som kaldes synkronbanen.

TV-satellitter anbringes i synkronbanen. synkronbanens radius er 57400km. Jordens radius er 7400km.

a) hvor højt over ækvator bevæger en TV-satellit sig?

b) Beregn synkronbanens længde.

c) Med hvilken fart, angivet i km/time, bevæger satellitterne sig i synkronbanen?
 

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af peter lind

Det her altså en fysik opgave ikke en matematikopgave.

a) h =r-R hvor r er sattelttens baneradius, R er jordens radius. Lav en tegning. Så kan du bedre se det.

b) Brug formlen for omkredsen af en cirkel.

c) v = længde/tid.


Svar #2
13. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Tak, og kan det passe de her resultater:

a = 57400km-7400km = 50000km.

b = 2*pi*57400=360654.84.

c = 50000/24 = 2083,33.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af peter lind

Du mangler enheder på de 2 sidste svar, ellers er a og b rigtig. I c er den afstand sattelitten tilbagelægger på 24 timer det samme som omkredsen i cirkelbevægelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af silur (Slettet)

Hvad i alverden er det for en opgavebog? Den trænger til en kraftig revision.


Skriv et svar til: Jordens radius er 7400??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.