Matematik

Funktioner

14. september 2008 af zenati (Slettet)

Jeg er blevet stillet følgende opgave:

Funktionen Ft(x) = tx2-2x-(t-4)

Når man tegner de tre grafer for for t = 0, -1 og 1, kommer de til at skære hinden i to punkter, nemlig:

(1,2) og (-1,6)

Disse punkter ligger altså på grafen for alle tre værdier af t. Hvorfor?

kan nogen give mig en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

For x=1 eller x = -1 bliver Ft(x) uafhængig af t. De skærer faktisk i samme punkt for alle t.


Svar #2
14. september 2008 af zenati (Slettet)

Hvorfor bliver de uafhængige af t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af peter lind

Sætter du x= 1 får du 1t-2-t+4=2

Prøv selv at sæt x=-1 ind i ligningen.


Svar #4
14. september 2008 af zenati (Slettet)

Okay, tak


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.