Tysk

Tysk Disposition (meine Familie)

14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Disposition:


1. Warum habe ich dieses Thema gewählt? Ich habe das Thema gewählt, weil meine Familie sehr viel für Mich bedeutet. Ich habe eine sehr große Familie auf meine Vaters Seite. Aber meine Mutters Seite ist nicht so groß. Ich will in diese Disposition über meine Familie erzählen.

2. Meine Vaters Familie:
Meine Vaters Eltern (meine Grosseltern).
Meine Vaters Geschwister (meine Tante).
Meine Vaters Broder (meine Onkel).
Meine Vaters/ meine Tante/Onkels Kinder (Meine Cousin).
Meine Enkelkinder (Meine Großcousin).

3. Meine Mutters Familie:
Meine Mutters Eltern (meine Grosseltern).
Meine Mutters Geschwister (meine Tante).
Meine Mutters/ meine Tante (meine Cousin).

4. Meine Mutter und Vater:
wie sie erfüllt.
wenig über ihr Leben.
Mein Geschwister und Ich.

5. Was Familie bedeutet für Mich.
 

Er der Evt. en der lige vil kigge den igennem for mig? På forhånd tak (:


Svar #1
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Undskld femmeren, er lidt usikker på om dne skal med, men den skal nok lyde sådan her:

5. Was meine Familie für mich bedeutet


Svar #2
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Skal en disposition være med 1,5 linje afstand?

Ja undskyld, men det her er min første disposition, såeh..


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. september 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#2, der er ikke behov for linjeafstand. Din disposition må bare ikke være længere end en side.


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. september 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Tilføjelse til #3, de vurderer dig ikke på din disposition...


Svar #5
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Okay, altså uden Linje afstand er den cirke en halv side, en side.


Svar #6
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Okay ommer!

med linjeafstand 1,0 = en halv side

med linjeafstand 1,5 = lidt mindre end en hel side.


Svar #7
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Hvad vuderes jeg så på?

Jeg skal nemlig op i "folkeskolens afgangsprøver" her til maj/juni

- og i tysk er vi så småt begyndt og "øve" os i disposition.


Brugbart svar (2)

Svar #8
14. september 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#7, et par stavefejl hist og pist skader ikke. Deres vurdering må ikke begrundes med en eller anden grammatikfejl i dispositionen (sådan er det i hvert fald i folkeskolen.)
Du bliver naturligvis vurderet på din sproglige kunnen (ordforråd, grammatik), din evne til at holde en samtale igang og at kunne inddrage andre tekster fra undervisningen. Men den karakter, du får til FSA i mdt. tysk, så fremt i fald i trækker tysk, er kun ud fra din præstation i de 15-20min, du skal "eksamineres" i.


Brugbart svar (2)

Svar #9
14. september 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

I øvrigt mangler du da dine tekster ? (: (kilder skal inddrages.)


Svar #10
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

okay tusind tak.

Men er min disposition god nok?

Altså er det en rigtig disposition, for er i tvivl om hvordan man laver en.


Svar #11
14. september 2008 af CarpeDiem1 (Slettet)

Men jeg har jo kun kilder fra mit hoved, også fra min far og mor.


Brugbart svar (2)

Svar #12
14. september 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

#11, du skal også have noget litteratur bag det, evt. noget fra nettet? Eller nogle tekster (i ikke har haft om) som du kan finde i din læsebog ?Ellers kan du også få hjælp af din lærer.

Jeg mener, det var 5 normale sider (1 NS=1300anslag), man skulle have.

En disposition er jo et slags kort til dit oplæg (men den skal også have mulighed for at hjælpe din lærer og censor, så de kan hjælpe dig videre, hvis tilfældet var, til din prøve, at du gik i stå). Du har bygget den op således, at du har delt den op i 5 dele.
1. Med begrundelsen for valg af emne.
Og de sidste fire punkter er med fire "overordnede" emner, med små punkter under. Så du er, uden tvivl, på rette spor :). Synes, det ser fornuftigt ud (skal lige understreges jeg ikke har tjekket selve indholdet.)


Skriv et svar til: Tysk Disposition (meine Familie)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.