Fysik

det salte, det sure og det basike please hjælp mig :p

14. september 2008 af Denise123 (Slettet)

Hej jeg har et mega problem! jeg skal aflevere en fysik rapport tirsdag d. 16. September om det salte, det sure og det basikse! Problem er bare at jeg ikke fatter noget som helst af det :(

er der ikke en der kan hjæle mig,please? :(

Jeg er bare totalt på den :(:(:(

tak på forhånd <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af janko (Slettet)

Hvis du ikke forstår noget, så bliver det svært at forklare dig noget...

Hvad er det præcis du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af Imanb (Slettet)

hm.. 

 man kan jo begynde med at sige at syrer er stoffer der kan afgive H+-ioner, mens baser er stoffer der kan optage H+-ioner. Et eksempel på en syre er HCl (saltsyre), der kan afgive sin H+, når den reagerer med en base. Det typiske eksempel på en  base er NaOH.

Syrer har en pHværdi mellem 0 og 7. mens baser har en pH-værdi fra 7-14. Det neutrale pH-værdi er 7, og der er pH-værdien for blandt andet vand.

Salte er stoffer der dannes, når en syre reagerer med en base og neutraliserer hinanden. Når f.eks. HCl (saltsyre) reagere med natriumhydroxid (NaOH) dannes NaCl (køkkensalt) og vand (H2O). Dette  eksempel er sikkert nævnt i din bog. Det er hvad man sådan kort kan sige om emnet. er der noget ved det, som du ikke har forstået, så kan jeg evt. uddybe det.


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af solia (Slettet)

hvis det er prisma du har (der er nemlig et kapittel der hedder "det sure, det salte og det basiske") ville jeg foreslå du begyndte med hva en syre og en base er. det står forklaret meget enkelt i bogen. derefter opbygningen af et salt, hvilket også står ekstremt simpelt... men kan ikke hjælpe før jeg ved hvad du ikke forstår.


Skriv et svar til: det salte, det sure og det basike please hjælp mig :p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.