Matematik

transient ligning

14. september 2008 af Mivson (Slettet)

Hej

Er der nogen der vil forklare mig hvordan jeg løser en transient ligning. Jeg ved godt det er en liging som ikke kan løses men hvad gør man så?

Fx denne: e opløftet i x = x + 1

PÅ forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Der findes flere metoder til at løse ligninger numerisk. Hvilken metoder man bruger vil afhængige af den konkrete ligning. Disse metoder kan alle svigte og de giver aldrig eksakte resultater; men man kan i princippet få den så nøjagtig som man ønsker.

Normalt vil man rykke alt over på den ene side af lighedstegnet så man får en ligning af formen f(x) = 0. I ovennævnte ligning vil jeg bruge Newton-Raphson metoden. Her skal man have en startværdi x0, som skal ligge rimelig tæt på den rigtige tal. Derefter genereres en række ta x1, x2, x3 .. som går mod den søgte løsning. Tallene genereres af xi+1 = xi - f(xi)/f'(xi)


Skriv et svar til: transient ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.