Matematik

skæring mellem parabel og cirkel

15. september 2008 af Mani4 (Slettet)

Jeg skal finde koordinaterne til skæringspktet mellem en parabel og en cirkel. Jeg har i forgående opgaver beregnet cirklens- og parablens ligning til at være:

cirkel: ( x - (3/2) )2+( y + (1/2) )2 = (25/4)

Parabel: y = 2x2 - 1

får at finde skæring er jeg ret sikker på at jeg skal indsætte parablens ligning i cirklens:

( x - (3/2) )2+( (2x2 - 1) + (1/2) )2 = (25/4) <=> ?

hvordan får jeg isoléret x i den ligning?

Mvh Mania


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af stol (Slettet)

Brug dine kvadratsætninger og gang parenteserne ud og reducer :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du får et fjerdegradspolynomium ud så kan godt være du skal have gang i din lommeregner.


Svar #3
15. september 2008 af Mani4 (Slettet)

Er det korrekt:

( x - (3/2) )2+( (2x2 - 1) + (1/2) )2 = (25/4) <=>

x2 - (3/2)x + (9/4) + 4x4 - (1/2)x2 - (1/4) = (25/4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

( x - (3/2) )^2+( (2x^2 - 1) + (1/2) )^2 = (25/4)
x^2 + (3/2)^2 - 3x + (2x^2 - 1)^2 + (1/2)^2 + (2x^2 - 1) = (25/4)
x^2 + (3/2)^2 - 3x + 4x^4 + 1 - 4x^2 + (1/2)^2 + (2x^2 - 1) = (25/4)
- 3x + 4x^4 - x^2 + (5/2) = (25/4)
4x^4 - x^2 - 3x + (5/2) = (25/4)
 


Svar #5
15. september 2008 af Mani4 (Slettet)

får at finde x skal jeg vel indføre en hjælpefunktion, f.eks. t = x^2 og derved løse 2.gradsligningen? men hvad sker der så med de 3x? bliver de til t^(-1)


Svar #6
15. september 2008 af Mani4 (Slettet)

Desuden har jeg jo også fire led?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Så vidt jeg kan se hjælper det dig ikke. Løs den med din lommeregner.


Skriv et svar til: skæring mellem parabel og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.