Matematik

løsning af ligning ;S

15. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Hejj ..

Er der ikke en som kunne tænke sig at vise mig hvordan man løser denne ligning

3x^2+6x= 0 uden hjælpemidler.

Jeg har prøvet at bruge diskriminant metoden

a= 3        b= 6         c=0

d= b^2 - 4abc       

x= (-x+sqrt(d))/ (2*a)

men det giver ikke de rigtige x værdier


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

Nulreglen

3x(x+2)=0

3x=0 dvs. x=0

x+2=0 dvs. x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af ibibib (Slettet)

Metode 1. Sæt x udenfor en parentes og benyt nulreglen.

Metode 2. Diskriminantmetoden. regn korrekt, d=36.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det snedigste er at gøre som i #1. Den anden metode skal dog også virke, så du må gøre noget forkert når du sætter ind.


Svar #4
15. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Oke tak for hjælpen. hehe metode 1 er ret go


Skriv et svar til: løsning af ligning ;S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.