Matematik

Fortolkning af matematisk udtryk

15. september 2008 af 1234567ii (Slettet)

Hej.

Jeg skal give en fortolkning af et matematisk udtryk. Jeg aner simpelthen ikke hvordan, at jeg skal gå til værks med denne her opgave. Den lyder således.

Vi betragter en forbruger, der modtager elenergi fra et elselskab. Med P(t) betegnes den effekt, mål i kW, som forbrugeren modtager til tiden t, målt i timer. Hvis fx en kogeplade står på 1400 W = 1,4 kW, og alt andet er slukket, så er P = 1,4.

Giv en fortolkning af tallet integral(P(t),t,t1,t2) - variablen t og grænserne t1 og t2. Håber virkelig i kan hjælpe mig.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

P = dE/dt

hvoraf

∫Pdt  =  ∫dE/dt*dt  = ∫dE,

hvoraf for konstant P

E = P∫dt hvorfor

t2
P∫dt = P*(t2-t1) = E
t1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af mathon

fortolkningen
er

det tidslige integrale af Pdt er lig med elenergiforbruget i tidsrummet


Skriv et svar til: Fortolkning af matematisk udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.