Matematik

trig. funktioner

16. september 2008 af Arvin (Slettet)

Følgende ligning er et udtryk for en symaskine nåls bevægelse:

y(t)=(3/2)*sin(12*pi*t)

Jeg skal finde ud af hvor højt nålespidsen er over stingpladen når den er i øverste stilling.
På enhedscirklen er det højeste sinus værdi 1, så det må vel være den værdi hvor nålen er højest. Indsætter jeg 1 i t's plads og beregner y(t), får jeg værdien 0,917 cm som så må være højden.

Men hvis jeg tegner ligningen ind i en graf så går den helt op til 1,5 cm på y-aksen.

Hvad er gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

du ganger sin(12*pi*t) med 3/2 = 1,5

1*1,5 = 1,5


Svar #2
16. september 2008 af Arvin (Slettet)

#1

Men hvor har du 1,5 fra?


Skriv et svar til: trig. funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.