Fysik

bølger

16. september 2008 af dkmaske (Slettet)

hey er lidt i tvivl hvordan jeg skal beregne denne opgave??

lysudsendelsen fra en lysdiode sker ved, at der udsendes fotoner i forbindelse med overgange fra en energitilstand til en anden. energgiforskellen mellem de to energitilstande for den omtalte diode er 0,315 aj

beregn bølgelængden af det udsendte lys. hvilken farve har lyset??

hvad for en formel skal jeg bruge???

tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af peter lind

E=hν=hc/λ

Hvad er det for en mærkelig enhed for energi?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af mathon

0,315 aJ  = 0,315 *10-18 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

λ  =  (h*c)/(0,315 *10-18 J)


Svar #4
16. september 2008 af dkmaske (Slettet)

okay takker, så er h en konstant og c er lysets hastighed ik?? tak for hjælpen gutter!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af mathon

h er Planck's konstant

h = 6,62608*10-34 Js


Svar #6
16. september 2008 af dkmaske (Slettet)

hey igen har fået det til lamda=6.31055e-43 men hvilken farve der det???


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hold da op, så kortbølget lys tror jeg ikke der er blevet observeret. Regn lige efter. Det kan ikke passe at det er 10-43.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Facit er ca. 630 nm - svarende til 6,3 * 10-7 m.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

...som i øvrigt er en bølgelænde for rødt lys.


Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.