Matematik

Ligning

17. september 2008 af Weberen (Slettet)

I x - 1 I =5

Aner ikker hva jg skal gøre, er der ikke nogen der bare lige ville give et lille hint, det ville være super


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Det giver dig to simple ligninger, nemlig x-1=5 eller x-1=-5, fordi |a|=a hvis a er positiv og |a|=-a hvis a er negativ.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

|x-1| = 5

for x≥1
gælder
x-1 = 5
dvs.
x = 6

for x<1
gælder
-(x-1) = 5
dvs.
x-1 = -5
og
x = -4
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

...da

|x| = x for x≥0
og
|x| = -x for x<0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.