Fysik

udregninger

17. september 2008 af tdb (Slettet)

Jeg er i gang med at skrive en rapport om vands specifikke overgangsvarme, men jeg har lige et par spørgsmål vedr. mine udregninger. Alle sammen står nedenunder, men jeg synes der er noget galt i forhold til mine mellemregningers SI-enheder og resultatet, men er ikke sikker:

?Esmeltevand=mis•cvand•(Tfælles-Tstart is)

?E = 0,0154kg•4,18kJ/(kg•K)•(21°C-0°C) = 1,351812kJ ≈ 1,4•10^3 J

?Evand=mvand•cvand•(?T)

?Evand = 0,2178g•4,18kJ/(kg•K)•7°C = -6,372828 kJ ≈ -6,4•10^3 J

?Evand+?Esmeltevand+?Esmeltning=0     <=>        -?Evand - ?Esmeltevand = ?Esmeltning

6372,828J-1351,812J = 5021,016J ≈ 5,0•10^3 J

Ls=?E/mis

Ls = 5021,016J/15,4g = 326,04J/kg ≈ 326J/kg


Svar #1
17. september 2008 af tdb (Slettet)

hov alle spørgsmålstegnene foran E skulle have været Delta


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af janko (Slettet)

Du beregner tildels i kelvin, tildels i Celsius?


Svar #3
17. september 2008 af tdb (Slettet)

Det skal jeg vidst lige have rettet. Er der ellers noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af janko (Slettet)

beklager ... jeg så forkert.....

jeg undrer mig over, at massen af vand blot et 0,2178gram...

er det mon ikke kg?


Svar #5
17. september 2008 af tdb (Slettet)

Jo det har jeg rettet. Det er fordi jeg har ændret det så mange gange fordi jeg syntes det ene hele tiden var forkert.

Prøv at se det allersidste. Min lærer har sagt at når man regner i si enheder så får man også resultat i si enhed. men i sidste udregning er tælleren jo i gram... giver det ikke et problem så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af janko (Slettet)

?Esmeltning = - (?Evand + ?Esmeltevand)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2008 af janko (Slettet)

#5

Nej, smeltevarmen har enheden Joul pr. gram...


Svar #8
17. september 2008 af tdb (Slettet)

Mange tak det skulle jeg bare have set i bogen.

Men der står i en tabel smeltevarme: kJ/kg hvilket jo også passer med det du siger, men nedenunder står der Si-enhed for specifik overgangsvarme er J/kg?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2008 af janko (Slettet)

se

http://peecee.dk/upload/view/131500


Svar #10
17. september 2008 af tdb (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.